leidinggeven

Leidinggeven

krijg inzicht in je eigen leiderschap en hoe je medewerkers inspireert en motiveert

Voor wie

(aanstaand) leidinggevenden die behoefte hebben aan meer inzicht, achtergrondkennis en praktische vaardigheden.

Leidinggeven aan anderen begint met leidinggeven aan jezelf.  

Werkwijze

Praktijkgerichte vierdaagse training met veel ruimte om te oefenen en integreren. 

Groepsgrootte maximaal 8 deelnemers. De training wordt met humor en diepgang gebracht door een team ervaren trainer/coaches/sprekers

Resultaten

Je staat stevig in je rol als leidinggevende, weet medewerkers te inspireren en motiveren, durft feedback te geven en confronteren waar nodig, leert hoe je vertrouwen en ruimte kunt geven, waarbij je zelf de regie houdt en creëert betrokken medewerkers.

Vierdaags open inschrijving programma

Sales Training

Maandag 16, 23 en 30 september en

7 oktober

2024

9:00-16:30

Vierdaagse training 

Leidinggeven

2.495,- euro ex btw

Locatie: Het Huis van Eemnes

Inclusief lunch en versnaperingen

Sales Training

Donderdag 26 september, 3, 10 en 

17 oktober

2024

9:00-16:30

Vierdaagse training 

Leidinggeven

2.495,- euro ex btw

Locatie: Het Huis van Eemnes

Inclusief lunch en versnaperingen

Programma Leidinggeven

Voorbereiding: Intakegesprek

Waarin wil jij jezelf ontwikkelen als (aanstaand) leidinggevende? Want dat is waar het om draait. Daarom hebben we voor de start van de training een online intakegesprek via Teams. Voorafgaand aan dit gesprek ontvang je een vragenlijst, zodat we inzicht krijgen in jouw drijfveren. Drijfveren geven inzicht in jouw stijl van leidinggeven, hoe je samenwerkt, communiceert, denkt en handelt. null
“Zelfkennis is het begin van wijsheid.” 

Dag 1: Teamontwikkeling

In jouw rol als leidinggevende is het van belang te begrijpen wat een team een team maakt. Welke dynamieken er spelen op welke laag en hoe je hier verandering in kunt realiseren. Een top-team bouwt aan vertrouwen, weet constructief om te gaan met conflicten, zorgt voor commitment, neemt verantwoordelijkheid en zorgt voor focus op teambelang. Het model is gebaseerd op het gedachtegoed van Patrick Lencioni.

null

“Leiders creëren geen volgers, ze creëren meer leiders.” 

null

Dag 2: Spreek als een leider

Sterke leiders zijn bekwaam in het inspireren en motiveren van teamleden. Deze dag staat in het teken van 'inspirerend spreken voor een groep'. Je leert hoe je mensen meekrijgt, omgaat met bezwaren, de beweging maakt van visie naar gewenst gedrag, de '5 stappen formule van een succesvolle presentatie', omgaan met weerstand en de kracht van storytelling. 

“Een ware leider heeft het vermogen om anderen te motiveren en hen te laten geloven in zichzelf.”

Dag 3: Empathisch leiderschap

Teamleden die zich gehoord en begrepen voelen, ervaren meer werkgeluk, vertrouwen en veiligheid. Als leidinggevende is het van belang jouw empathisch vermogen te ontwikkelen om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Deze dag staat in het teken van 'verbindende communicatie' waarbij we praktisch oefenen met ingebrachte casuïstiek.

verbinding

“Empathische leiders proberen gedrag te begrijpen, in plaats van het te veroordelen.”

Timemanagement

Dag 4: Timemanagement

Een van de belangrijkste uitdagingen is om weg te blijven van 'de waan van de dag', zeker wanneer je voorheen in een team hebt gewerkt en nu (aanstaand) leidinggevende bent. 

Deze dag staat in het teken van timemanagement vaardigheden, zoals: manage je energie, stuur op resultaatgebieden, plannen en organiseren, prioriteiten stellen, grenzen aangeven, delegeren, DoeHetNU-principe en reflecteren op je voortgang.

"Delegeren is een van de belangrijkste vaardigheden die een leider moet beheersen."

Nazorg: Individuele coaching

De vierdaagse training leidinggeven is een start om jouw leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen. Het is net als het halen van je rijbewijs; daarna begint het pas echt. Individuele coaching helpt je verder en zorgt voor borging van het geleerde. 
Deze coaching bestaat uit twee sessie van één uur via Teams. Voorafgaand aan deze sessies heb je jouw coach-vragen helder, zodat we to-the-point aan de slag kunnen.

null
"Feedback is the breakfast of champions."