Hoe kom je in 48 uur van je spreekangst af
10 augustus 2023 

Hoe kom je in 48 uur van je spreekangst af

Ken je dat gevoel van kriebels in je buik wanneer je voor een groep moet spreken?

Je bent niet alleen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer 75% van de mensen enige vorm van spreekangst ervaart. 

Wie zou jij zijn zonder die angst? 


Stel je eens voor...

...dat je vol vertrouwen voor een groep staat, de woorden vloeien moeiteloos en je publiek hangt aan je lippen. Klinkt dat als een droom? Dan is het tijd om wakker te worden!

Het overwinnen van spreekangst kan je leven op zoveel manieren transformeren!

Wat zou er voor jou veranderen als je de kunst van het spreken voor groepen (nog meer) beheerst?

  • Zelfvertrouwen: Het overwinnen van spreekangst heeft een directe invloed op je zelfvertrouwen. Wanneer je deze angst overwint, groeit niet alleen je vertrouwen in het spreken, maar voel je je ook authentieker en ontspannener. Deze zelfverzekerdheid zal ook andere gebieden van je leven beïnvloeden. Denk aan de nieuwe deuren die zich kunnen openen in je carrière!  
  • Leiderschapskwaliteiten: Effectieve communicatie is het fundament van leiderschap. Goede leiders zijn vaak geweldige sprekers. Door je spreekvaardigheid te verbeteren, word je een effectievere communicator en zullen je vermogen om je visie, strategie en ideeën te communiceren, wordt sterker, waardoor het team resultaatgerichter en efficienter kan (samen)werken. 
  • Je netwerk uitbreiden: Een zelfverzekerde spreker trekt aandacht en creëert verbinding. Door effectief te communiceren, kun je gemakkelijker netwerken, wat leidt tot waardevolle professionele relaties en kansen. 
  • Minder Stress: Stel je voor een leven zonder de zware last van spreekangst. Zonder die beklemmende buikpijn of het bonzende hoofd wat geplaagd wordt door doemscenario’s. Voorbereid en bekwaam zijn in spreken voor een groep vermindert de angst en stress die vaak gepaard gaan met spreken in het openbaar. Dit leidt tot een helderdere geest en een betere algehele gezondheid. 
  • Levenslange Vaardigheid: Leren spreken voor een groep is een cadeau dat je jezelf geeft en dat je voor altijd bij je draagt. Spreken voor een groep is een universele vaardigheid die een voorsprong geeft in vele situaties en je in staat stelt invloed uit te oefenen en effectief te communiceren. Denk eens aan de voldoening en de vrijheid die dit je geeft. 

 

Laat je spreekangst achter je in slechts 48 uur

Dankzij onze training "Inspirerend Spreken" boordevol technieken en bewezen methoden is het mogelijk om in een tijdsbestek van 48 uur je perspectief op spreken voor groepen volledig te veranderen. Door jezelf onder te dompelen in gerichte oefeningen, je bewust te worden van de oorsprong van je angst en onder begeleiding te werken aan zelfvertrouwen, kun je je spreekangst snel en effectief aanpakken. 

Het resultaat? 

Een zelfverzekerde jij, klaar om je stem te laten horen en je boodschap met overtuiging over te brengen.

Klik hier om gelijk naar de training te gaan

Over de schrijver
Mijn naam is Gert Blaas, eigenaar, spreker, trainer, coach en vuurloper. In 2013 heb ik AndersDenkenAndersDoen opgericht met als doel het ontwikkelen van 'social skills' van mensen. Mijn visie is dat 'social skills' echt het verschil maken.
Reactie plaatsen