Home > Drijfveren van mensen

Drijfveren van mensen

Mensen motiveren is de sleutel tot succes van elke organisatie. Gemotiveerde medewerkers halen meer voldoening uit hun werk en zorgen voor een betere werksfeer. Een belangrijke methode om mensen te motiveren is erachter te komen wat hun drijfveren zijn. Profile Dynamics® heeft een online drijfverentest ontwikkeld die inzicht geeft in de persoonlijke motivatie van je medewerkers.

profile-dynamics

Download hier de whitepaper over intrinsieke motivatie

Invididuele analyse

De individuele analyse  laat zien welke waarden je hanteert en wat jouw voorkeuren zijn op bijvoorbeeld het gebied van functie en taken. De analyse meet persoonlijke drijfveren via een eenvoudige online vragenlijst.  De rapportage is inclusief een uitgebreide en gepersonaliseerde toelichting op maat, die als zeer persoonlijk en herkenbaar wordt gewaardeerd. Een persoonlijke analyse kan uitgebreid worden met een 360-graden feedback, die laat zien hoe de omgeving jou ervaart.

 

Team analyse

Hoe meer verschillende 'kleuren' in een team aanwezig, hoe meer kwaliteiten er benut kunnen worden. Maar verschillen kunnen ook resulteren in spanningen en conflicten, door een andere manier van denken en doen. Tijdens de workshop wordt het teamprofiel geanalyseerd en vergeleken met de taak/opdracht van het team. Waar zit de kracht, waar zitten de valkuilen en hoe kunnen wij als team excelleren?

profile-dynamics-expressie-weerstand-diagram

Hoe krijg je mensen mee?

Veel verandertrajecten mislukken jammerlijk, naar schatting wel 70 tot 80 procent. Een belangrijke oorzaak hiervan is een onderschatting van de factor ‘mens’, die als essentiële schakel het traject kan maken of breken. Met de analyse van drijfveren in jouw organisatie krijg je meer zicht op interne culturen en verschillen en hoe mensen omgaan met verandering. Het biedt tevens handvatten hoe je veranderingen het best kunt initiëren, wat wel en niet werkt en hoe je de communicatie erover effectiever kunt insteken. Zodat je niet ‘NEE’ maar ‘MEE’ ontmoet.

Competentiemanagement

De Function Profiler© module stelt je in staat om moeiteloos vanuit functieomschrijvingen en gewenste competenties voorkeursprofielen voor ‘de ideale kandidaat’ op te stellen en, omgekeerd, te onderzoeken of de intrinsieke motivatie van een kandidaat goed aansluit op de functie-eisen. Een uitstekend uitgangspunt voor een gesprek, waarmee je snel tot de kern van de zaak komt.

Een korte animatiefilm over competentiemanagement met Function Profiler©.

Individuele coaching

Voorafgaand aan het gesprek vul je online de vragenlijst in. Enkele dagen voor het gesprek ontvang je per mail de uitgebreide rapportage, zodat je je kunt inlezen en gericht vragen kunt stellen. Tijdens het gesprek, wat circa 1 tot 1,5 uur in beslag neemt, wordt jouw persoonlijke drijfverenprofiel gedetailleerd toegelicht.

 

Teamcoaching workshop

Voorafgaand aan de teamcoaching workshop worden eerst individueel de drijfverenprofielen besproken. Tijdens de workshop wordt aandacht besteedt aan het teamprofiel. Met name in relatie tot de taak/opdracht waar het team voor staat. Wat zijn onze kwaliteiten en valkuilen. Waar schieten we soms in elkaars allergie? Hoe kunnen we onze individuele kwaliteiten inzetten om samen te komen tot de gewenste resultaten?

Offerte aanvragen   Offerte aanvragen
We hebben ook Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2019 AndersDenkenAndersDoen