Home > Outplacement

outplacementOutplacement

Outplacement is werk-naar-werk begeleiding. Als je boventallig bent, of wanneer er om een andere reden ontslag dreigt, kan outplacement helpen bij het vinden van ander werk. Een van onze loopbaancoaches begeleidt je in het vinden van een passende baan of wellicht wil je als zelfstandig ondernemer aan de slag. 

In bovenstaand plaatje ben jij degene met de loep. Jij bent degene die het moet gaan doen. Wij zijn er om je te supporten tijdens het proces, je te spiegelen, motiveren en waar nodig, met respect, soms een schop onder je kont te geven.

Persoonlijke begeleiding

In een outplacementtraject wordt een deel digitaal gefaciliteerd qua ondersteuning. Dit zorgt voor inzicht en overzicht in het proces. De echte toegevoegde waarde zit in onze coachingexpertise. Onze jarenlange ervaring als trainers/coaches binnen het bedrijfsleven en onze passie om betekenisvol te zijn voor jou. De persoonlijke begeleiding bestaat uit een-op-een coaching en het faciliteren van trainingen zoals het presenteren van jezelf in een pitch, sollicitatietrainingen, etc. 

Online begeleiding 

Wij werken met het digitale platform van JobPort: dit is het meest gebruiksvriendelijke vacaturezoeksysteem in Nederland. Hier vind je alle online vacatures. Je stelt een zoekprofiel in, waarna je dagelijks interessante banen in je mailbox krijgt. Ook biedt JobPort e-learning verschillende modules aan om tips te geven die jouw proces ondersteunen op weg naar ander werk. 

De rode draad in outplacement zijn een aantal fasen:

Fase 1: Reflectie en rouwverwerking

Het traject start met reflectie, oftewel: het stilstaan bij jezelf. Samen met je coach bekijk je wat je nu het hardst nodig hebt om een nieuwe baan te vinden. Wil je eerst achterhalen wat je echt wilt en kunt, of wil je gewoon zo snel mogelijk een nieuwe baan? Soms is het ook nodig om eerst te verwerken dat je nu, of binnenkort, geen baan meer hebt. Ook met deze rouwverwerking helpen wij je. Vervolgens ga je werken aan het merk ‘ik’. Je gaat aan de slag: stapsgewijs ga je jouw eigen functieprofiel opstellen. Om te bepalen hoeveel kans je hebt op de functie die je graag wilt, doen we een arbeidsmarktcheck. Daarnaast kijken we naar overige kansen die er in jouw regio zijn.

Fase 2: Kwaliteiten en wensen in kaart brengen

Bij deze outplacementfase gaat het om vragen als 'Wie ben ik?', 'Wat kan ik?' en 'Wat wil ik?'. Voor effectieve sollicitatie is het belangrijk om de kernkwaliteiten en wensen in kaart te brengen. Ook is het zinvol om de competenties die ontbreken helder te krijgen. Daarnaast is je toekomstbeeld belangrijk. Wil je hetzelfde werk blijven doen? Of is het misschien een goed moment om te kijken naar de mogelijkheden voor om- of bijscholing? Wij maken gebruik van psychologische testen, competentietesten en interviews om de kwaliteiten en ambities van jou als outplacementkandidaat te inventariseren.

Fase 3: Op zoek naar werk

In deze fase gaan we samen op zoek naar een nieuwe baan. Bij sommige outplacementkandidaten volstaan sollicitatietips, terwijl andere kandidaten juist weer enorm geholpen kunnen worden met intensieve begeleiding inclusief de entree tot de organisatie. Wij geven niet alleen tips voor een goede sollicitatiebrief, een aantrekkelijk cv en een succesvol sollicitatiegesprek, maar ook uitleg over het gebruik van internet en sociale media bij het solliciteren en netwerken in de brede zin van het woord. 

Standaardpakketten

Je kunt kiezen uit drie standaardpakketten of samen met ons een maatwerktraject samenstellen. Het belangrijkste is dat jij de begeleiding krijgt die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt.

 

Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2020 AndersDenkenAndersDoen