Home > Open trainingen > MEESTER IN JE WERK

MEESTER IN JE WERK

Eendaagse training

22 januari 2021
OpMaat vergaderen Huizen
MEESTER IN JE WERK

 

 

 

 

 

 

Herken je dit?

Gebrek aan energie? Structureel een tekort aan tijd? Altijd weer die volle mailbox? Aan het einde van een werkdag moe naar huis? Het gevoel dat je geleefd wordt en achter de feiten aanloopt? Altijd klaarstaan voor anderen en hierdoor te weinig tijd voor je eigen werk? Moeite met het aangeven van je grenzen? Het lastig vinden om prioriteiten te stellen? Te veel last van de 'waan van de dag'? Moeite hebben met het vinden van een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning? En ben je dit helemaal zat?

Je bent niet de enige...

Stress op het werk groeit. 1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-out verschijnselen. Werknemers verzuimen jaarlijks 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress. Het ziekteverzuim als gevolg van werkstress kost werkgevers 2,8 miljard euro per jaar. Werkstress neemt al jarenlang toe en heeft grote maatschappelijke en economische gevolgen. Wat is de oorzaak hiervan?

Het HOE van werken niet geleerd

Het is eenvoudig te verklaren. We zijn wél vakinhoudelijk opgeleid, maar het HOE van werken hebben we níet geleerd. Vergelijk het met autorijden: je hebt wel je theorie diploma, maar nog nooit in een auto gereden. Ga je vervolgens de weg op, dan wordt je geconfronteerd met allerlei situaties, waarin je nog niet geleerd hebt hoe hier effectief mee om te gaan. Op je werk krijg je te maken met collega's, meetings, deadlines, verwachtingen, (mis)communicatie, projecten, systemen, besluiten, prioriteiten, planningen, adhoc zaken, etc. Hoe zorg je in deze (verkeers)drukte dat je zo effectief mogelijk je resultaten haalt?

 

Het HOE van werken gaat over resultaatgerichte, proactieve zelfsturing

 

Het 'meester in je werk' programma is o.a. geïnspireerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse managementgoeroe Stephen Covey ('the seven habits of highly effective people'), gecombineerd met inzichten vanuit NLP en timemanagement. Praktisch en effectief!

Meester in je werk: de bouwstenen

"Begin met het einde voor ogen" is een bekende uitspraak van Covey. Weet welke resultaten je wanneer moet opleveren en weet dus wat je resultaatgebieden zijn (de grote keien in je werk). Je agenda en mail zijn ondersteunende middelen om zichtbaar te sturen op je resultaten. Neem je laptop mee naar de training voor het praktische gedeeelte!

'Organiseer je werk' en 'begin met het einde voor ogen' zijn de praktische bouwstenen, je systeem. De overige bouwstenen gaan over proactief gewoontegedrag. Je persoonlijk leiderschap. Tijdens de training zal de nadruk liggen op gedrag.

 

Oké, voor welke resultaten wil jij gaan?

Meer energie, meer overzicht, 10-20% tijdwinst, meer werkplezier, slimmer delegeren, meer inzicht in jezelf, beter je prioriteiten stellen, beter je grenzen aangeven, structuur in je mail en agenda, afspraken met jezelf nakomen, afspraken met anderen nakomen, denken en doen vanuit resultaatgebieden en betere resultaten?

Alle bovengenoemde resultaten kun je bereiken. Afhankelijk van je doel en commitment om er écht voor te gaan. Je mag het alleen doen en je hoeft het niet alleen te doen. Lees hieronder verder als je nieuwsgierig bent.

 

10-20% TIJDWINST PER WEEK!

Resultaat van je training

 • Meer energie
 • Beter prioriteiten stellen 
 • Beter je grenzen aangeven
 • Balans tussen gepland en adhoc werk
 • Betere balans tussen inspanning en ontspanning
 • Overzichtelijk mappenstructuur in je mail
 • Onderhanden werk gepland in je agenda
 • Meer focus, minder afleiding
 • DoeHetNu als krachtige werkgewoonte
 • Een systematisch lege Inbox
 • Handvatten voor meer persoonlijk leiderschap
 • 10-20% tijdwinst per week

Informatie

Datum:

Vrijdag 22 januari 2021

Aanvang: 09:00 uur
Einde: 16:30 uur
Locatie: OpMaat Vergaderen, Huizermaatweg 31, 1273 NA Huizen
Investering:

€ 495,- ex btw (inclusief lunch)

Meld je aan:

22 januari 2021 

9/10
Meester in je werk

Zeer nuttige en interessante training die je bewust maakt van hoe inefficiënt we soms werken. De training geeft tools om je tijd veel beter in te delen. Ook de interactieve wijze waarop Gert Blaas de training geeft draagt bij aan het goed in praktijk brengen van de leerstof.

Robert-Jan Vos
Stichting Huis van Eemnes | Geschreven op 18 mei 2020
9/10
Meester in je werk

Gert Blaas is een fijne trainer die de verschillende aspecten uit de training goed kan verwoorden middels beeld en tekst.
Gert weet je te enthousiasmeren en stimuleren om direct aan de slag te gaan met zijn tips en tools uit de training.

Nienke Bunschoten
Huis van Eemnes | Geschreven op 18 mei 2020
9/10
Grip op je werk

Ik heb de cursus 'grip op je werk' mogen volgen.
SUPERGAVE cursus!!
Normaal gesproken verwacht ik te veel van een cursus en loop ik lichtelijk teleurgesteld weer weg. Maar deze was boven mijn verwachtingen.
Vooral de humor en het interactieve maakte het de hele dag door leuk. En uiteraard ook nog veel opgestoken.

Agka Klaver
Mee&dewering | Geschreven op 28 januari 2019
9/10
Krijg weer grip op je werk

In een dag tijd leer je jezelf beter kennen, weet je hoe je je beter kunt focussen op het werk en hoe je op een vriendelijke manier je grenzen aan kunt geven. Het is geen zweverig verhaal, maar juist heel praktisch. Je krijgt op een simpele manier inzicht in je huidige en gewenste tijdbesteding, en hoe je in de toekomst er voor kunt zorgen dat je niet opgeslokt wordt door de waan van de dag. Daarnaast worden ook praktische tips gegeven om bijvoorbeeld je agenda en je mail gestructureerd bij te houden. Het leuke aan deze cursus is: je hoort het niet alleen, maar je gaat er ook echt mee aan de slag. Het resultaat aan het eind van de dag: een bak aan inzicht, een opgeschoonde mailbox en een gestructureerde agenda. En dat allemaal onder leiding van Gert Blaas van Anders Denken, Anders Doen, die zegt waar het op staat en die je aan de hand van pakkende voorbeelden en de nodige dosis humor alle tips en tricks bijbrengt.

Meis Broeders
Gemeente Goeree-Overflakkee | Geschreven op 29 mei 2018
Het 'andersdenkenandersdoen' jaarprogramma
Bekijk het 'andersdenkenandersdoen' jaarprogramma
© 2021 AndersDenkenAndersDoen