Home > Open trainingen > MEESTER IN JE WERK

MEESTER IN JE WERK

Eendaagse training

21 augustus 2020
OpMaat Vergaderen Huizen
MEESTER IN JE WERK

 

 

 

 

 

Herken je dit?

Gebrek aan energie? Structureel een tekort aan tijd? Altijd weer die volle mailbox? Aan het einde van een werkdag moe naar huis? Het gevoel dat je geleefd wordt en achter de feiten aanloopt? Altijd klaarstaan voor anderen en hierdoor te weinig tijd voor je eigen werk? Moeite met het aangeven van je grenzen? Het lastig vinden om prioriteiten te stellen? Te veel last van de 'waan van de dag'? Moeite hebben met het vinden van een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning? En ben je dit helemaal zat?

Je bent niet de enige...

Stress op het werk groeit. 1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-out verschijnselen. Werknemers verzuimen jaarlijks 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress. Het ziekteverzuim als gevolg van werkstress kost werkgevers 2,8 miljard euro per jaar. Werkstress neemt al jarenlang toe en heeft grote maatschappelijke en economische gevolgen. Wat is de oorzaak hiervan?

Het HOE van werken niet geleerd

Het is eenvoudig te verklaren. We zijn wél vakinhoudelijk opgeleid, maar het HOE van werken hebben we níet geleerd. Vergelijk het met autorijden: je hebt wel je theorie diploma, maar nog nooit in een auto gereden. Ga je vervolgens de weg op, dan wordt je geconfronteerd met allerlei situaties, waarin je nog niet geleerd hebt hoe hier effectief mee om te gaan. Op je werk krijg je te maken met collega's, meetings, deadlines, verwachtingen, (mis)communicatie, projecten, systemen, besluiten, prioriteiten, planningen, adhoc zaken, etc. Hoe zorg je in deze (verkeers)drukte dat je zo effectief mogelijk je resultaten haalt?

Het HOE van werken gaat over resultaatgerichte, proactieve zelfsturing

Het 'meester in je werk' programma is o.a. geïnspireerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse managementgoeroe Stephen Covey ('the seven habits of highly effective people'), gecombineerd met inzichten vanuit NLP en timemanagement. Praktisch en effectief!

Meester in je werk: de bouwstenen

"Begin met het einde voor ogen" is een bekende uitspraak van Covey. Weet welke resultaten je wanneer moet opleveren en weet dus wat je resultaatgebieden zijn (de grote keien in je werk). Je agenda en mail zijn ondersteunende middelen om zichtbaar te sturen op je resultaten. Neem je laptop mee naar de training voor het praktische gedeeelte!

'Organiseer je werk' en 'begin met het einde voor ogen' zijn de praktische bouwstenen, je systeem. De overige bouwstenen gaan over proactief gewoontegedrag. Je persoonlijk leiderschap. Tijdens de training zal de nadruk liggen op gedrag.

 

Oké, voor welke resultaten wil jij gaan?

Meer energie, meer overzicht, 10-20% tijdwinst, meer werkplezier, slimmer delegeren, meer inzicht in jezelf, beter je prioriteiten stellen, beter je grenzen aangeven, structuur in je mail en agenda, afspraken met jezelf nakomen, afspraken met anderen nakomen, denken en doen vanuit resultaatgebieden en betere resultaten?

Alle bovengenoemde resultaten kun je bereiken. Afhankelijk van je doel en commitment om er écht voor te gaan. Je mag het alleen doen en je hoeft het niet alleen te doen. Lees hieronder verder als je nieuwsgierig bent.

 

10-20% TIJDWINST PER WEEK!

Resultaat van je training

 • Meer energie
 • Beter prioriteiten stellen 
 • Beter je grenzen aangeven
 • Balans tussen gepland en adhoc werk
 • Betere balans tussen inspanning en ontspanning
 • Overzichtelijk mappenstructuur in je mail
 • Onderhanden werk gepland in je agenda
 • Meer focus, minder afleiding
 • DoeHetNu als krachtige werkgewoonte
 • Een systematisch lege Inbox
 • Handvatten voor meer persoonlijk leiderschap
 • 10-20% tijdwinst per week

Informatie

Datum:

Vrijdag 21 augustus 2020

Aanvang: 09:00 uur
Einde: 16:30 uur
Locatie: OpMaat Vergaderen, Huizermaatweg 31, 1273 NA Huizen
Investering:

€ 495,- ex btw (inclusief lunch)

Meld je aan:

21 augustus 2020 

Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2020 AndersDenkenAndersDoen