Home > Open trainingen > INSPIREREND SPREKEN VOOR MANAGERS

INSPIREREND SPREKEN VOOR MANAGERS

Tweedaagse training

11 - 18 september 2020
OpMaat vergaderen Huizen
INSPIREREND SPREKEN VOOR MANAGERS

Een van jouw taken als manager is de strategische uitgangspunten van de organisatie doorvertalen naar de werkvloer. Medewerkers moeten wellicht anders gaan denken en anders gaan doen. Hoe trigger je je toehoorders tijdens je presentatie zodanig dat ze geïnspireerd raken en in beweging willen komen? Dat is de kunst. De kunst van het beïnvloeden. Iedereen kan het leren! Of je nu spreekt tijdens een vergadering, in een projectgroep of een zaal vol mensen, de technieken zijn hetzelfde.

Oh, maar jij hebt deze training niet nodig....

....want je weet wat je gaat vertellen. Sterker nog, je hebt je hele verhaal in je PowerPoint presentatie uitgewerkt.  Geen zorgen en geen zenuwen, want alles staat op de slides. Je hoeft het alleen maar voor te lezen! Waarschijnlijk heb je ter voorbereiding jezelf twee vragen gesteld: "hoeveel tijd heb IK en wat ga IK vertellen?" Een typisch geval van commINUcatie: Ik eN U.

"Managers zijn teveel aan het 'informeren' en te weinig aan het 'inspireren'." Zo meldde het ManagementTeam in een artikel met als koptekst:

"NEDERLANDSE MANAGER IS GEEN GOEDE SPREKER"

En vervolgt met: "Over het algemeen zijn de Nederlandse bestuurders en managers niet zulke goede sprekers. Ze gebruiken vaak te veel informatie en hebben nauwelijks oog voor wat inspireert. Niemand vindt een speech onbelangrijk, zeker de mensen in de zaal niet. Bij een seminar waar tien sprekers komen, haalt het publiek ook feilloos de goede en slechte sprekers eruit. Als toehoorder zijn we allemaal expert, als spreker niet. Managers die moeite hebben met speechen, moeten daaraan werken. Ze worden voor van alles getraind en opgeleid, alleen spreken en schrijven moeten ze maar kunnen." 

Presenteren is commUNIceren

In het woord CommUNIcatie, zit het woordje UNI verstopt. Het gaat over U eN Ik. Vraag jezelf bijvoorbeeld af: "Wat leeft er bij je toehoorders, wat betekent deze verandering voor hen, wat heeft je publiek nodig om de aandacht vast te houden, wat wil je dat mensen na je presentatie onthouden?"

 

 

 

PRESENTEREN BESTAAT UIT TECHNIEKEN,

IEDEREEN KAN HET LEREN

Wat wil jij leren?

 • Contact en vertrouwen opbouwen én vasthouden
 • Betere vragen stellen 
 • Minder zenden, meer interactie
 • Beter commUNIceren
 • Een sterk en pakkend INTRO
 • De ruimte effectief gebruiken
 • Je stem, houding, gebaren, mimiek en stiltes als drager van je boodshap inzetten
 • Omgaan met lastige situaties
 • PowerPoint of Keynote inzetten als ondersteunend middel
 • Een boodschap die echt onthouden wordt
 • Je zelfverzekerder voelen
 • Met meer plezier presenteren

Goed nieuws, we gaan met alle bovenstaande onderwerpen aan de slag. Hoe? Door veel te oefenen, in een veilige setting die jou uitnodigd het beste in jezelf naar boven te halen. Er worden GEEN filmopnames gemaakt tijdens de training.

Het programma bestaat uit twee dagen, met tussen dag 1 en dag 2 een week tussentijd. Twee weken voorafgaand aan de training ontvang je een opdracht ter voorbereiding op de training.

Waar en wanneer?

Datum: Vrijdag 11 september en vrijdag 18 september 2020
Aanvang: 09:00 uur
Einde: 16:30 uur 
Locatie:  OpMaat Vergaderen
Adres: Huizermaatweg 31, 1273 NA Huizen
Investering: € 995,- ex btw, inclusief lunch

 

Meld je aan:

  11 en 18 september 2020

 

10/10
Inspirerend spreken

Volledig buiten mijn comfortzone gestart met de tweedaagse training 'inspirerend spreken'. De training is meer dan de naam van de training doet vermoeden. In een veilige leeromgeving meerdere malen voor de groep spreken én hoe lichaamstaal en taal in te zetten om meer impact te creëren, voor een groep of tijdens een overleg. De volgende keer dat ik voor een groep mag staan, is mijn voorbereiding door deze training 100% anders.

Vele inzichten rijker geworden en mijzelf weer beter leren kennen. Naast de rust in spreken, oogcontact, handgebaren en interactie werd duidelijk dat het gebruik van de ruimte (waar ga je staan ten opzichte van de groep) ook bepalend is voor communicatie en dat raakt een diepere laag 'ruimte innemen'. En laat die herkenbaar zijn voor mij. Als basis zorgen dat de inhoud correct is met als aanvulling de inhoud meer tot leven te brengen om mijn publiek optimaal te bereiken.

Gert is een inspirerende, enthousiaste trainer waarbij humor een fijne rol speelt tijdens de trainingsdagen. Geen gelegenheid tot verliezen van de aandacht, groeps- en persoonlijke aandacht in balans en Gert geeft je zoveel meer mee dan de inhoud van de training. Moet raar lopen wil je niet sterker uit deze training komen. Nogmaals dank dank voor deze twee waardevolle dagen! Veel groeten, Linda

Linda Verkroost
LEV.office | Geschreven op 31 mei 2019
9/10
Training Inspirerend Spreken

Vorige week heb ik deelgenomen aan de tweedaagse training en wat heb ik daar veel van opgestoken! Met toch enigszins aanwezige zenuwen stapte ik de eerste ochtend het lokaal binnen, want het idee dat ik voor een groep onbekenden moet presenteren... doodeng! De training is echter zo informeel en ontspannen dat ik me vrij snel op mijn gemak begon te voelen. Door middel van leuke & interactieve opdrachten zorgt Gert ervoor dat je uit je comfort-zone durft te stappen en leer je diverse technieken toe te passen. Als ik terugkijk naar mijn eerste presentatie in de ochtend op dag 1 en de laatste op dag 2, is dat echt een wereld van verschil! Ik heb geleerd hoe ik met zelfvertrouwen voor de groep sta en hoe ik goed contact maak én behoud met het publiek maar ook hoe ik mijn lichaamshouding kan gebruiken om mijn woorden goed en krachtig over te brengen. Deze training is niet alleen nuttig als je presenteert voor grote groepen maar zeker ook als je spreekt voor enkele collega's of in een kleine kring. Bedankt Gert!

Kimberly Jordans
BEL-Combinatie | Geschreven op 14 mei 2019
9/10
Training Inspirerend Spreken

Beste Gert, wat een fantastische training en wat heb ik veel (bij)geleerd. Ik kwam voor 'een goede voorbereiding' maar ontdekte zoveel nieuwe dingen, die ik 4 dagen later meteen tijdens het spreken op een teambijeenkomst heb 'uitgeprobeerd'. En mét succes! Meer aandacht, méér interactie en een stuk meer zelfvertrouwen vooraf. Geweldig! Dank je wel, dit neem ik voor de rest van mijn leven mee.

Ramon Barten
Amstelring | Geschreven op 30 november 2018
9/10
Training Inspirerend Spreken

Dit is een training die iedereen zou moeten volgen, wat ontzettend inspirerend! Onzekerheid is weggenomen en heeft plaats gemaakt voor vertrouwen. Ik sta nu veel prettiger voor de groep en heb ook super leuke dagen gehad.

Titus Keijzer
JVH gaming & entertainment | Geschreven op 30 november 2018
Het 'andersdenkenandersdoen' jaarprogramma
Bekijk het 'andersdenkenandersdoen' jaarprogramma
© 2021 AndersDenkenAndersDoen