Home > In-company trainingen > PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Resultaatgerichte zelfsturing, verbindend communiceren en jezelf presenteren

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Eigen verantwoordelijkheid, resultaatgerichte zelfsturing, effectief communiceren en jezelf presenteren zijn belangrijke competenties de komende jaren. Je zit geen jarenlang meer binnen het 'oude-vertrouwde' team op dezelfde werkplek. Je moet netwerken, assertief zijn, proactief werken, communicatief zijn, besluiten durven nemen en jezelf kunnen presenteren. Maar hoe doe je dat?

Persoonlijk Leiderschap is een driedaags programma dat gaat over het leiding geven aan jezelf.

Het programma omvat de volgende onderwerpen;

Meester in je werk

  1. Krijg weer grip op je werk (eendaagse training)
  2. Verbindend communiceren (eendaagse training)
  3. Inspirerend spreken (eendaagse training)

 

 

 

Afhankelijk van de wensen van jouw organisatie kunnen de dagen achtereenvolgend incompany worden verzorgd of met tussenposes van een of meer weken tussen de trainingsdagen. 

Dag 1: 'Krijg weer grip op je werk'

Krijg weer grip op je werk

Het eendaagse programma 'krijg weer grip op je werk' gaat over resultaatgerichte zelfsturing. Wat zijn je resultaatgebieden, hoe stel je prioriteiten, hoe geef je je grenzen aan, hoe zorg je voor een gezonde balans tussen geplande en adhoc werkzaamheden, hoe gebruik je je mail en agenda op een effectieve manier? Het programma is geinspireerd op 'the seven habits of highly effective people' van Stephen Covey en wordt gecombineerd met timemanagement elementen. Aan het eind van de dag is je Inbox leeg, heb je een overzichtelijke mappenstructuur in je mail, is werk gescheiden van dingen die ‘af’ zijn, staat je onderhanden werk gepland in je agenda en heb je veel praktische handvatten gekregen om je proactiviteit en persoonlijk leiderschap te vergroten. Neem je laptop mee!

Dag 2: 'Verbindend communiceren'

Verbindende communicatie

Leren uit te drukken wat er in jou leeft én openstaan voor wat er in de ander leeft. Leren luisteren zonder oordeel. Het doel van verbindende communicatie is om het contact tussen de ander en jezelf te stimuleren, waarbij ieders behoeften vervuld worden. Zonder verbinding kun je niet het internet op. En zo werkt het ook als je communiceert. Als je geen contact hebt met de ander, komt je boodschap niet aan. Je zal eerst moeten checken of de ander beschikbaar is om naar jou te luisteren. Tijdens de training leer je hoe je je boodschap zodanig kunt overbrengen dat de ander je begrijpt, hoe je empathisch kunt luisteren, hoe je feedback geeft en ontvangt, hoe je kunt communiceren vanuit behoefte in plaats van te reageren vanuit frustratie. Kortom: hoe je efficiënter communiceert met de ander én met jezelf!

Dag 3: 'Inspirerend spreken'

Inspirerend Spreken

Je hebt een goed verhaal, inhoudelijk klopt alles en je kunt de sheets wel dromen. Toch merk je dat je boodschap niet overkomt, als je op kantoor of daarbuiten mensen toespreekt. Er is weinig interactie, je publiek verliest zijn interesse en je voelt je ongemakkelijk. Na afloop vraag je je af of je woorden wel effect hebben gehad. En dat terwijl netwerken en jezelf presenteren steeds belangrijker wordt.....

Gelukkig is er een oplossing om je boodschap met meer effect over te brengen. Aan twee mensen of een zaal vol. Presenteren bestaat namelijk uit een serie technieken, die iedereen kan leren door te oefenen. Precies dat ervaar tijdens deze training! Een sterker verhaal op zak en echt contact met je publiek is nog maar het begin. Tijdens de training ontdek je hoe je je stem, je houding en stiltes slim gebruikt, hoe je het publiek bij de les houdt, sheets gebruikt en omgaat met lastige situaties. Kortom: hoe je in een paar stappen zelfverzekerder spreekt en daarmee voortaan mensen in beweging brengt.

Duurzame gedragsverandering

Online leer en ontwikkelplatform

Het online platform van Perflectie is gebaseerd op de zes wetenschappelijk bewezen principes van succesvolle gedragsverandering. Hiermee maken wij elk ontwikkeltraject concreet en ondersteunen wij je in je eigen praktijk. Zo heb je op elk moment inzicht in je traject en de volgende stap die je kunt zetten.

 

IF IT IS TO BE, IT'S UP TO ME!

We hebben ook Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2019 AndersDenkenAndersDoen