Home > In-company trainingen > ONLINE INSPIREREND SPREKEN

ONLINE INSPIREREND SPREKEN

Houd je publiek gekluisterd aan je scherm

Met alle respect beste managers: de meeste teamleden zitten niet te wachten op online meetings. Te lang, te saai, eenrichtingsverkeer, te veel informatie, te weinig interactie, te veel agendapunten, te weinig to-the-point, etcetera. Resultaat? Medewerkers die uit verplichting inloggen, maar mentaal offline zijn, verlies van kostbare tijd, motivatie en geld.

 

 

Ja, maar dat komt door het scherm

Helaas, onjuist. Medewerkers keken voorheen ook al niet enthousiast uit naar jouw meetings. Maar tijdens een live meeting kon of kun je onderling nog een beetje dollen met je collega's als wapen tegen de verveling en de eindeloze stroom aan informatie.

Je kunt mensen (online) wél inspireren

Bijna alle technieken die je gebruikt wanneer je (live) spreekt voor een groep, kun je inzetten tijdens online meetings. Hoe trigger je je toehoorders tijdens je presentatie zodanig dat ze geïnspireerd raken en in beweging willen komen? Dat is de kunst. De kunst van het beïnvloeden. Iedereen kan het leren! Of je nu spreekt tijdens een vergadering, in een projectgroep of een zaal vol mensen, de technieken zijn hetzelfde.

 

Presenteren is commUNIceren

In het woord CommUNIcatie, zit het woordje UNI verstopt. Het gaat over U eN Ik. Vraag jezelf bijvoorbeeld af: "Wat leeft er bij mijn toehoorders, wat betekent deze verandering voor hen, hoe kan ik ze triggeren zodat de aandachtscurve hoog blijft en wat wil ik dat mensen na mijn presentatie onthouden?"

 

Wat wil je leren?

  • Contact en vertrouwen opbouwen én vasthouden
  • Betere vragen stellen 
  • Minder zenden, meer interactie
  • Beter commUNIceren
  • Een sterk en pakkend INTRO
  • Je stem, houding, gebaren, mimiek en stiltes als drager van je boodshap inzetten
  • PowerPoint of Keynote inzetten als ondersteunend middel
  • Een boodschap die echt onthouden wordt
  • Je zelfverzekerder voelen
  • Met meer plezier (online) presenteren

 

De training

De training wordt incompany verzorgd. Je bent de hele dag door aan het oefenen op de verschillende presentatietechniek. Technieken die je kunt gebruiken in het live spreken voor een groep en het online spreken voor een groep.  Tijdens de trainingsdag kan er ook geoefend worden met het presenteren via laptops/beeldschermen. Een en ander hangt af van de beschikbare middelen. 

Individuele begeleiding

Circa twee weken na de training geef je een online presentatie en ontvang je direct in het moment feedback. 

Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2020 AndersDenkenAndersDoen