Home > In-company trainingen > INSPIREREND SPREKEN

INSPIREREND SPREKEN

Of je nu spreekt voor één persoon of een groep. Breng je boodschap over met meer effect

Herken je dit?andersdenkenandersdoen-training-spreken-voor-een-groep

Je hebt een goed verhaal, inhoudelijk klopt alles en je kunt de sheets wel dromen. Toch merk je dat je boodschap niet overkomt, als je op kantoor of daarbuiten mensen toespreekt. Er is weinig interactie, je publiek verliest zijn interesse en je voelt je ongemakkelijk. Na afloop vraag je je af of je woorden wel effect hebben gehad.....

 

 

ALL THE GREAT SPEAKERS WERE BAD SPEAKERS AT FIRST

Het gaat om technieken

Gelukkig is er een oplossing om je boodschap met meer effect over te brengen. Aan twee mensen of een zaal vol. Presenteren bestaat namelijk uit een serie technieken, die iedereen kan leren door te oefenen. Precies dat ervaar tijdens deze training. Hoe goed wil je worden?

 

 

 

Het werkgeheugen van een mens

George Miller, cognitief psycholoog, ontdekte dat wat bekend staat als 'het magische getal 7, plus of min twee'.  We kunnen 7 plus of min 2 afzonderlijke stukjes informatie vasthouden bewust op een bepaald moment in ons korte termijn geheugen. Het heeft dus geen zin om je publiek te overspoelen met informatie.

WAT BETEKENT DIT VOOR JOUW PRESENTATIE?

Dit betekent dat je anders moet gaan denken. De meeste sprekers stellen zich vooraf twee vragen: hoeveel tijd heb ik en wat ga ik vertellen? Draai dit om naar: wie zijn mijn toehoorders en welke drie tot maximaal vijf punten wil ik dat mensen onthouden? Dit scheelt jou een hoop tijd qua voorbereiding en je bespaart je publiek de nodige oorpijn.

 

Online zijn met je publiek

Online zijn met je publiekZonder verbinding kun je niet het internet op. En zo werkt het ook als je spreekt: als je geen contact hebt met je publiek, komt je verhaal niet aan. Hoe doe je dat? Door oog'contact' te maken en in te spelen op wat er gebeurt. Eerst volgen, dan leiden. Je kunt niet leiden als je niet volgt. Volgen en leiden moet als een rode draad door je presentatie lopen. Doe je dit niet, dan gaat je publiek 'offline'. En dat gebeurt snel, want het menselijk brein is gemiddeld na 7 minuten al verveeld.........

 

PEOPLE DON'T CARE HOW MUCH YOU KNOW, UNTIL THEY KNOW HOW MUCH YOU CARE

Gebruik je lijf en de ruimte

Als basishouding sta je in het midden voor de groep, zodat jij je publiek kunt zien en zij jou. Maar de ruimte gebruiken over zowel de horizontale as als de verticale as kan bijdragen aan de geloofwaardigheid van je verhaal. Tijdens de training leer je het hoe en waarom. En je gaat ook leren werken met je armen, als dragen van je boodschap. Hoe beter je je boodschap kunt visualiseren, hoe minder je je PowerPoint of Keynote nog wil gebruiken. Je tekst wordt ineens een beeldend verhaal met veel impact! 

 

Lastige situaties

Lastige situatiesJe kent het wel: sta je net lekker te presenteren, gaan mensen ineens hun mobieltje pakken, beginnen met elkaar te kletsen, kijken ongeïnteresseerd (jouw interpretatie), hangen achterover in hun stoelen, geven de verkeerde antwoorden, reageren niet of er ontstaat een discussie waar je niet op zit te wachten.

Je denkt "shit, wat doe ik verkeerd?" Je gaat harder praten, sneller praten, zweten, mensen indringender aankijken of directief vragen stellen om maar proberen de aandacht weer terug te pakken. Maar werkt dit? Download onderstaand enkele tips om hier adequaat mee om te gaan. 

TIPS omgaan met lastige situaties

 

Resultaat van je training

 • Contact en vertrouwen opbouwen én vasthouden
 • Minder zenden, meer interactie
 • Beter commUNIceren
 • Een sterk en pakkend INTRO
 • De ruimte effectief gebruiken
 • Je stem, houding, gebaren, mimiek en stiltes als drager van je boodshap
 • Omgaan met lastige situaties
 • PowerPoint of Keynote inzetten als ondersteunend middel
 • Meer interactie
 • Een boodschap die echt onthouden wordt
 • Je zelfverzekerder voelen

 

Bij de training krijg je een handig full colour zakboekje cadeau met alle hoofdpunten en extra tips. Fijn om bij de hand te hebben!

 


Offerte aanvragen Contact opnemen

Deze training kun je boeken als:

Inspiratiesessie
Een Inspiratiesessie duurt circa 1 a 2 uur en heeft als doel om groepen mensen te inspireren rond het thema 'inspirerend spreken'. Ideaal voor bijvoorbeeld een kick-off, studiedag of verandertraject.

 

Eendaagse workshop
Tijdens de eendaagse workshop leer je de basisvaardigheden om een gedegen presentatie te kunnen geven. Ideaal voor iedereen die presenteren als basiscompetentie wil ontwikkelen.

 

Tweedaagse workshop
Voor iedereen die op regelmatige basis spreekt voor groepen is de tweedaagse workshop een must. Naast de basisvaardigheden worden extra elementen toegevoegd ter verdieping.

 

Dit vonden deelnemers van de training

9/10
Training Inspirerend Spreken

Beste Gert, wat een fantastische training en wat heb ik veel (bij)geleerd. Ik kwam voor 'een goede voorbereiding' maar ontdekte zoveel nieuwe dingen, die ik 4 dagen later meteen tijdens het spreken op een teambijeenkomst heb 'uitgeprobeerd'. En mét succes! Meer aandacht, méér interactie en een stuk meer zelfvertrouwen vooraf. Geweldig! Dank je wel, dit neem ik voor de rest van mijn leven mee.

Ramon Barten
Amstelring | Geschreven op 30 november 2018
9/10
Training Inspirerend Spreken

Dit is een training die iedereen zou moeten volgen, wat ontzettend inspirerend! Onzekerheid is weggenomen en heeft plaats gemaakt voor vertrouwen. Ik sta nu veel prettiger voor de groep en heb ook super leuke dagen gehad.

Titus Keijzer
JVH gaming & entertainment | Geschreven op 30 november 2018
We hebben ook Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2019 AndersDenkenAndersDoen