Home > In-company trainingen > INSPIREREND SPREKEN eendaagse

INSPIREREND SPREKEN eendaagse

Leer in één dag vol vertrouwen voor een groep te spreken

 

Herken je dit?

Je hebt je presentatie goed voorbereid en wellicht zelfs een paar keer geoefend. Inhoudelijk klopt alles. Toch merk je tijdens je presentatie dat je te veel aan het zenden bent, er weinig interactie is en dat je boodschap niet overkomt zoals je zou willen. Of dat je soms nog wat angst of onzekerheid ervaart wanneer je spreekt voor een groep.

Hoe zou je het vinden als ik je binnen één dag  leer 

om op een ontspannen, authentieke manier te spreken voor een groep

 

Presenteren is communiceren

93% van het effect van je boodschap wordt bepaald door het non-verbale. Vandaar dat we tijdens de training vooral oefenen met houding, gebaren, oogcontact, mimiek, stem, stiltes en het effectief benutten van de ruimte.

 

Iedereen kan het leren

Gelukkig is er een oplossing om je boodschap met meer effect over te brengen. Aan twee mensen of een zaal vol. Presenteren bestaat namelijk uit een serie technieken, die iedereen kan leren door te oefenen. En dat is precies wat we gaan doen tijdens deze workshop: heel veel oefenen!

Online zijn met je publiek

Online zijn met je publiekZonder verbinding kun je niet het internet op. En zo werkt het ook als je spreekt: als je geen contact hebt met je publiek, komt je verhaal niet aan. Hoe doe je dat? Door oog'contact' te maken en in te spelen op wat er gebeurt. Eerst volgen, dan leiden. Je kunt niet leiden als je niet volgt. Volgen en leiden moet als een rode draad door je presentatie lopen. Doe je dit niet, dan gaat je publiek 'offline'. En dat gebeurt snel, want het menselijk brein is gemiddeld na 5 minuten al verveeld.........

 

 

PEOPLE DON'T CARE HOW MUCH YOU KNOW, UNTIL THEY KNOW HOW MUCH YOU CARE

Gebruik je lijf en de ruimte

Als basishouding sta je in het midden voor de groep, zodat jij je publiek kunt zien en zij jou. Maar de ruimte gebruiken over zowel de horizontale as als de verticale as kan bijdragen aan de geloofwaardigheid van je verhaal. Tijdens de training leer je het hoe en waarom. En je gaat ook je lijf gebruiken als drager van je boodschap. Hoe beter jij je boodschap kunt visualiseren, hoe minder je PowerPoint of Keynote nog wilt of moet gebruiken. Je tekst wordt ineens een beeldend verhaal met veel impact! 

Resultaat van je training

 • Contact en vertrouwen opbouwen én vasthouden
 • Minder zenden, meer interactie
 • Beter commUNIceren
 • Een sterk en pakkend INTRO
 • De ruimte effectief gebruiken
 • Je stem, houding, gebaren, mimiek en stiltes als drager van je boodshap
 • Meer interactie
 • Een boodschap die echt onthouden wordt
 • Je zelfverzekerder voelen

Wat zit er meer in de tweedaagse training?

 • Het gebruik maken van je visuele presentatie (Powerpoint, Keynote)
 • Omgaan met lastige situatie
 • Andere tips en tricks

REVIEWS VAN DEELNEMERS

10/10
Inspirerend spreken

Volledig buiten mijn comfortzone gestart met de tweedaagse training 'inspirerend spreken'. De training is meer dan de naam van de training doet vermoeden. In een veilige leeromgeving meerdere malen voor de groep spreken én hoe lichaamstaal en taal in te zetten om meer impact te creëren, voor een groep of tijdens een overleg. De volgende keer dat ik voor een groep mag staan, is mijn voorbereiding door deze training 100% anders.

Vele inzichten rijker geworden en mijzelf weer beter leren kennen. Naast de rust in spreken, oogcontact, handgebaren en interactie werd duidelijk dat het gebruik van de ruimte (waar ga je staan ten opzichte van de groep) ook bepalend is voor communicatie en dat raakt een diepere laag 'ruimte innemen'. En laat die herkenbaar zijn voor mij. Als basis zorgen dat de inhoud correct is met als aanvulling de inhoud meer tot leven te brengen om mijn publiek optimaal te bereiken.

Gert is een inspirerende, enthousiaste trainer waarbij humor een fijne rol speelt tijdens de trainingsdagen. Geen gelegenheid tot verliezen van de aandacht, groeps- en persoonlijke aandacht in balans en Gert geeft je zoveel meer mee dan de inhoud van de training. Moet raar lopen wil je niet sterker uit deze training komen. Nogmaals dank dank voor deze twee waardevolle dagen! Veel groeten, Linda

Linda Verkroost
LEV.office | Geschreven op 31 mei 2019
9/10
Training Inspirerend Spreken

Vorige week heb ik deelgenomen aan de tweedaagse training en wat heb ik daar veel van opgestoken! Met toch enigszins aanwezige zenuwen stapte ik de eerste ochtend het lokaal binnen, want het idee dat ik voor een groep onbekenden moet presenteren... doodeng! De training is echter zo informeel en ontspannen dat ik me vrij snel op mijn gemak begon te voelen. Door middel van leuke & interactieve opdrachten zorgt Gert ervoor dat je uit je comfort-zone durft te stappen en leer je diverse technieken toe te passen. Als ik terugkijk naar mijn eerste presentatie in de ochtend op dag 1 en de laatste op dag 2, is dat echt een wereld van verschil! Ik heb geleerd hoe ik met zelfvertrouwen voor de groep sta en hoe ik goed contact maak én behoud met het publiek maar ook hoe ik mijn lichaamshouding kan gebruiken om mijn woorden goed en krachtig over te brengen. Deze training is niet alleen nuttig als je presenteert voor grote groepen maar zeker ook als je spreekt voor enkele collega's of in een kleine kring. Bedankt Gert!

Kimberly Jordans
BEL-Combinatie | Geschreven op 14 mei 2019
9/10
Training Inspirerend Spreken

Beste Gert, wat een fantastische training en wat heb ik veel (bij)geleerd. Ik kwam voor 'een goede voorbereiding' maar ontdekte zoveel nieuwe dingen, die ik 4 dagen later meteen tijdens het spreken op een teambijeenkomst heb 'uitgeprobeerd'. En mét succes! Meer aandacht, méér interactie en een stuk meer zelfvertrouwen vooraf. Geweldig! Dank je wel, dit neem ik voor de rest van mijn leven mee.

Ramon Barten
Amstelring | Geschreven op 30 november 2018
9/10
Training Inspirerend Spreken

Dit is een training die iedereen zou moeten volgen, wat ontzettend inspirerend! Onzekerheid is weggenomen en heeft plaats gemaakt voor vertrouwen. Ik sta nu veel prettiger voor de groep en heb ook super leuke dagen gehad.

Titus Keijzer
JVH gaming & entertainment | Geschreven op 30 november 2018
Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2020 AndersDenkenAndersDoen