Home > In-company trainingen > DE 5 INGREDIËNTEN VAN EEN TOP-TEAM

DE 5 INGREDIËNTEN VAN EEN TOP-TEAM

Maak samen de beweging van 'groep' naar 'team'

Herkenbaar in jouw organisatie?

Je team ‘loopt’ niet lekker. Er is weinig onderling vertrouwen, er zijn spanningen en conflicten, er wordt teveel gestuurd op consensus, collega’s spreken elkaar niet aan en een ieder gaat voor zijn eigen resultaat. Je organiseert van alles om de onderlinge verbinding te versterken, maar eenmaal terug op de werkvloer is het weer ieder voor zich.

 

andersdenkenandersdoen-teamtraining-resultaten

Focus op gemeenschappelijke resultaten

Geen vage organisatiemissie maar een missie opgesteld en gedragen door het team zelf. Jullie WHY, HOW en WHAT. Zodat een gevoelsmatige binding en motivatie ontstaat om er samen écht voor te gaan.

andersdenkenandersdoen-teamtraining-verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid nemen

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen resultaten én de ander durven aanspreken op zijn resultaten. Daar is moed voor nodig en een heldere focus op het gemeenschappelijke resultaat.

andersdenkenandersdoen-teamtraining-commitment

Commitment en afspraken maken

Commitment betekent 'samen doen' en gaat niet over wel of niet leuk. Het gaat over doen wat je met elkaar afspreekt. Dat beslissingen worden genomen op basis van ‘iedereen is gehoord’ en ‘de meerderheid is voor’. Uiteraard dienen doelen onomstotelijk helder te zijn.

andersdenkenandersdoen-teamtraining-verbindende-communicatie

Verbindende Communicatie

Verbindende communicatie is dé sleutel voor een goede samenwerking. Scherp op de inhoud, zacht voor de mensen. Durven te discussiëren. Open staan voor de mening van de ander én te staan voor je eigen behoeften. Communiceren zonder oordeel, vanuit behoeften en op basis van wederzijds respect.

andersdenkenandersdoen-teamtraining-vertrouwen

Vertrouwen is het fundament

Zonder onderling vertrouwen en het gevoel van veiligheid hoef je niet eens verder te kijken naar de volgende lagen van een TOP-team. Net als het fundament van een huis moet je hieraan werken. Bouwen aan vertrouwen! Hoe kun je zien in houding en gedrag dat er onderling vertrouwen is? Doordat collega’s hulp aan elkaar durven te vragen, fouten toegeven, zich kwetsbaar opstellen, feedback geven en vragen, elkaars kwaliteiten kennen en benutten en complimenten geven.

Offerte aanvragen Contact opnemen


Drijfveren vaststellen

Drijfverenanalyses maken onderdeel uit van de training. Voorafgaand aan de trainingsdag worden eerst de individuele drijfverenprofielen met de deelnemers besproken. Tijdens de teamdag zijn de individuele drijfverenprofielen en het teamprofiel een belangrijke basis voor de coaching van je team. AndersDenkenAndersDoen is Profile Dynamics gecertificeerd partner.

Tijdens de workshop gaan we samen met jouw team op zoek naar dat wat jullie bind en wat er nodig is om op alle lagen in-team te zijn met elkaar. We doen dit op een luchtige en interactieve wijze.

Bij de training krijg je een handig full colour zakboekje cadeau met alle hoofdpunten en extra tips. Fijn om bij de hand te hebben! Deze training is te boeken als inspiratiesessie, eendaagse workshop of tweedaagse workshop.

We hebben ook Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2019 AndersDenkenAndersDoen