Home > Over ons > DE ONDERSTROOM BINNEN TEAMS

DE ONDERSTROOM BINNEN TEAMS

28 mei 2019
DE ONDERSTROOM BINNEN TEAMS

Denk eens aan iemand met wie je een relatie hebt op basis van vertrouwen. Het kan je collega, leidinggevende, vriend of vriendin zijn. Hoe voelt deze relatie? Waarschijnlijk plezierig en energie gevend. Hoe communiceer je? Ik denk dat je alles bespreekbaar durft te maken, ook als dat soms spannend is. Is er wederzijds respect? Jazeker, zelfs als jullie het oneens zijn kun je nog steeds compassie hebben voor elkaars standpunten. Je hebt geen verborgen agenda en voelt je vrij om helemaal jezelf te zijn!

Denk nu eens aan iemand met wie je een relatie hebt met weinig vertrouwen. Hoe voelt deze relatie? Communiceer je eerlijk en open? Waarschijnlijk niet, je bent op je hoede. Misschien heb je dingen meegemaakt die kwetsend waren en wil je jezelf beschermen. Je zegt "ja", maar je bedoelt "nee". Je gaat geen gepassioneerde discussie aan omdat je bang bent dat het op de persoon gespeeld wordt. Kortom, je voelt je niet veilig. Een cursus 'feedback geven en ontvangen' dan maar? Vergeet het. Als er wantrouwen is binnen je team, dan gaat een vaardigheidstraining niet helpen.

Dan wordt het tijd om de boel open te leggen, om de aanwezige onderstroom te ontdekken en de beweging te maken van 'wantrouwen' naar 'vertrouwen'. Een belangrijk onderdeel in het herstellen van de vertrouwensrelatie met de ander is het vertrouwen ontwikkelen in jezelf. Hoe vaak maak je afspraken met jezelf die je niet nakomt, groot of klein? Wat doet dat met je eigen gevoel van integriteit en vertrouwen? Je vertrouwt jezelf niet volledig! En dat resulteert weer in een lager vertrouwen naar de ander. Want ja, als jij jezelf al niet kunt vertrouwen....

De crux is dat 'vertrouwen' vaak een gevoelsmatig dingetje is, "je hebt wel of geen vertrouwen in de ander", roepen teamleden doorgaans. Maar als ik vervolgens vraag "wat is er gebeurd waardoor je de ander niet (meer) vertrouwt?" Dan blijken mensen toch heel specifiek gedrag te kunnen benoemen.

De economie van vertrouwen

Conclusie: vertrouwen in relaties kun je ontwikkelen en herstellen door het toepassen van 12 specifieke gedragingen. Welke? Dat leer ik jou en je teamleden graag tijdens de teamcoaching sessie 'DE 5 INGREDIËNTEN VAN EEN TOP TEAM'.

 

Gert Blaas

Spreker | Trainer | Coach

We hebben ook Open Inschrijving trainingen
Bekijk onze open trainingen
© 2019 AndersDenkenAndersDoen