Home > Over ons > DE GOUDEN CIJFERCOMBINATIE 3-5-3

DE GOUDEN CIJFERCOMBINATIE 3-5-3

18 juli 2019
DE GOUDEN CIJFERCOMBINATIE 3-5-3

De eerste 3 staat voor het menselijk werkgeheugen. We kunnen slechts 3 brokjes informatie in het werkgeheugen vasthouden. Komt er iets bij dan valt er iets af. Dus verander je mindset en voorbereiding van "wat wil ik vertellen?" naar "welke 3 dingen wil ik dat mensen na mijn presentatie onthouden?"

De middelste 5 staat voor onze aandachtscurve. Het menselijk brein is na ongeveer 5 minuten verveelt. Voordat je het weet zitten mensen naar buiten te kijken, op hun telefoon, of kijken heel geïnteresseerd terwijl ze in gedachten bezig zijn met andere dingen. Zorg dat je de aandacht van je publiek vasthoudt. Hoe kun je dit doen? Bedenk een paar mogelijkheden waarmee jij de aandacht van je publiek kunt vasthouden. Heb je in de gaten wat ik zojuist gedaan heb? Ik heb een open vraag gesteld en een opdracht gegeven. Zo simpel kan het zijn. Maar er zijn nog een paar opties om de aandachtscurve hoog te houden. Die vallen onder het volgende en laatste cijfer 3.

De laatste 3 staat voor de 3 E's. Volendam heeft de 3 J's en wij hebben de 3 E's. De 3 E's staan voor Educatie, Entertainment en Empowerment.

Educatie betreft de inhoud van je boodschap, datgene waar het over gaat. Die moet natuurlijk 100% kloppen. Entertainment gaat over hoe je je boodschap zodanig kunt overbrengen dat je de aandacht vasthoudt. Stel vragen, geef opdrachten, doe een confronterende uitspraak, gebruik citaten, filmpjes en anekdotes. Houd de aandachtscurve hoog en weet dat als je een uur staat te presenteren, je toch zeker tien keer iets moet doen om de aandacht vast te houden. Empowerment gaat over dat je mensen iets meegeeft waar ze iets aan hebben of mee kunnen. Praktische inzichten en handvatten.

 

DOE DIT NAJAAR MEE EN ONTWIKKEL JEZELF ALS SPREKER!

26 en 27 september start de volgende tweedaagse training 'inspirerend spreken'. https://andersdenkenandersdoen.nl/open-trainingen/inspirerend-spreken-tweedaagse-training/

3 oktober, 25 oktober en 19 november start de eendaagse training 'inspirerend spreken basic' https://andersdenkenandersdoen.nl/open-trainingen/inspirerend-spreken-basic/

 

Wie weet zie en hoor ik je binnenkort spreken.

Hartelijke groet,

Gert Blaas

 

Het 'andersdenkenandersdoen' jaarprogramma
Bekijk het 'andersdenkenandersdoen' jaarprogramma
© 2021 AndersDenkenAndersDoen